¡Hasta la victoria siempre!

torsdag 17. mars 2011

Fado og Fiolinen - to nye skatter

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Biblioteket er som et skattekammer! Det er et fantastisk sted for alle som er glad i film, musikk og litteratur.

Selv er det sjelden jeg låner bøker på biblioteket. Jeg har en tendens til å starte på en bok, legge den bort for en stund, lese litt i noe annet, legge det fra meg, og så fortsette på den første boken. Dermed ender det ofte med at jeg ikke får lest ferdig boken før den skal leveres inn igjen.

For musikk og film derimot, der er historien en annen. Titt og ofte befinner jeg meg på biblioteket, hvor jeg snoker etter ukjente artister og spesielle filmer. Denne uken har jeg vært innom en liten tur, og endte opp med masse kjekt.

 Nye skatter fra biblioteket

Jeg tenkte det var på tide å utvide musikkhorisonten enda mer, og valgte å fokusere på Fado. Har ikke hørt mye på det, men tenkte det måtte være noe i samme sjanger som Flamenco. Og Flamenco er bra. Det var mange CDer av Mariza. Hun er helt sikkert Portugals fadostjerne, tenkte jeg, og lånte med meg noen CDer av henne.

Ja, det lignet på Flamenco. Vakkert, rett og slett.

Mariza - Rosa Branca

Jammen kan hun rulle på R'en! Det er komplett umulig for min Stavangertunge. Har forsøkt i en årrekke, og må snart innse at jeg kan gi opp det prosjektet. Jeg må nok leve med skarre R'en, og min tiljuksete rulle R på spansk. Åh, det hadde vært så gøy å kunne rulle skikkelig på R'en. Rrrrrrrr! Godt dere ikke hørte hvordan dette egentlig hørtes ut.

I tillegg til musikk, fant jeg noen interessante filmer. Gleder meg til helga kommer. Da skal jeg synke ned i sofaen og se den meksikanske filmen Fiolinen.

Jeg er en ivrig tilhenger av meksikansk film. Liker måten de bygger opp historiene på, og de er ofte samfunnskritiske. Hollywood kan bli litt for pompøst iblant. Jeg føler veldig tilhørighet til Mexico, etter å ha bodd der i 2 år. Det er nok grunnen til at det er filmer fra dette landet jeg som oftest ender opp med når jeg snuser etter noe nytt og spennende. I tillegg er det en fin måte å få holdt spansken ved like.

Så da er det bare en ting å si; Løp til biblioteket, og finn dine egne uoppdagede skatter!

Og jeg må løpe til tangoen! Hasta la vista!


2 kommentarer:

Livsgledestedet sa...

Fado er fantastisk musikk, et must for den som reiser til Lisboa hvor man må gå å høre levende fado. Det var i Lisboa at vi hørte fado første gang, og falt pladask. Synes egentlig ikke at det ligner på flamenco, men det er nå bare min mening.

Blir biblioteket på meg også tror jeg :-)

Señorita Vero sa...

Ønsker deg en god tur til biblioteket! Håper du finner noen skjulte skatter :)

Fado blir bare vakrere og vakrere, og kan tenke meg det er en opplevelse å høre det live. Det må jeg få til en dag; enten her hjemme eller på en tur til Portugal.

Jeg har vært på besøk på bloggen din. Herlig å se at det er flere der ute som har forstått viktigheten av å være positiv og som gleder seg over livet.