¡Hasta la victoria siempre!

torsdag 31. mars 2011

Terapi i hver maske

Jeg kan skru på avslappende musikk, tenne levende lys, finne frem hekle-/strikketøyet, sette meg godt til rette i sofaen og kose meg dønn i hjel. Ofte med en kopp nytraktet grønn te (med en dash honning) innen rekkevidde. Tankene flyr, og jeg er langt inne i min egen verden. Gleden av å få være kreativ og skape noe er fantastisk.

Terapitime i stuen: Montering av tøfler 
Et nytt par med tøfler er nå ferdige. Jeg strikket dem for flere uker siden, men ble så oppslukt i hekling av grytekluter og duk, at jeg glemte helt ut tøflene som skulle monteres og toves. Jeg fant dem igjen oppi retroboksen med alle garnnøstene mine, da jeg skulle ta med meg hekletøyet på vorspiel sist lørdag. Ja, for også på vorspiel kan det hekles.

Halvveis i monteringen av tøffelparet
Montere, montere, montere, drikke te, montere, montere, drikke te, feste tråder, drikke te, feste enda flere tråder, putte i vaskemaskinen med en dongeribukse og sette den på 60 grader, vaske, vaske, vaske, vente, vente, drikke te, vente.... og vips!

Fiks ferdige tøfler
Jeg har ikke bestemt for hvem som er så heldig å få disse enda. Bruker du skostørrelse 42-43 og har lyst på gode, varme ulltøfler? Da bør du være ekstra snill mot meg i tiden fremover, så kan det være at det er nettopp du som blir den utvalgte.

lørdag 26. mars 2011

Gatekunst i Stavanger

Med solbrillene på og kameraet dinglende rundt halsen har jeg trasket rundt i Stavanger by hele dagen. Jeg har vært på jakt etter gatekunst. Mye stammer fra festivalen Nuart, men rundt omkring er det mange andre morsomme kunstverk. Det gjelder å ha øynene med seg, gode sko og rikelig med tid.

  











torsdag 24. mars 2011

Fra gryteklut til duk

Masse farger er digg!

Totalt hekledilla i disse dager. Utrolig mye gøy å lage, og ideene bare popper ut. Det kribler i hendene i tide og utide, og posen med hekletøyet er blitt min trofaste følgesvenn når jeg er på besøk rundt omkring.

Gryteklutene ga ideen til en duk til salongbordet. Bordet er i hvit høyglans, og da er det fort gjort å få noen riper i det hvis jeg ikke er forsiktig. En liten duk til diverse skåler med snaks i, er ingen dum idé, tenkte jeg med meg selv. Turen gikk til Sparkjøp, hvor jeg kjøpte flere garnnøster i farger som matchet sofakroken min. Jeg er glad i farger. Masse farger? Ja, takk!

Da jeg hadde heklet den grønne kanten, var planen å hekle noen runder til. Men så syntes jeg det passet så fint å avslutte med den. Skulle jeg fortsette med den opprinnelige planen min, eller avslutte? Dilemma. En avgjørelse jeg ikke klarte å ta alene. Jeg spurte Søss til råds, som var på overnattingsbesøk denne kvelden. Vi satt i hver vår krok, omringet av garnnøster. Hun med strikkepinnene og jeg med heklenåla. Du kan jo bare avslutte der. Hvis du ønsker den større, er det jo bare til å hekle videre på den en annen gang! Ja! Det var et godt poeng. Dermed ble det en grønn, ruglete kant på duken.

Godt fornøyd med den ruglete avslutningen
Kjekt med en duk under fruktskålen på bordet. Frukt = Snaks, så klart!

søndag 20. mars 2011

10 høydepunkter fra helga

1. Været
Å våkne til strålende sol og skyfri himmel lørdags morgen var deilig. Og i dag har det vært over 7 grader ute. Nå er det vel vår? Tør ikke annet enn å kviskre spørsmålet. Jeg er redd for å snakke om våren. Hver gang jeg nevner den, begynner det å snø dagen etter. Derfor kviskrer jeg det veldig forsiktig, i håp om at vintergudene ikke hører meg.

2. Søss sitt vidunderlige bakverk
På lørdag tok jeg turen inn til Ryfylke. Hovedformålet var å besøke Søss. Hun hadde bakt boller og bladkrans som vi tok med oss på et lite besøk hos Bestemor på sykehjemmet. Koselig. Det er alltid kjekt å være sammen med Søss, og jeg spiste så mye bladkrans at jeg ble kvalm.

Søss varter opp

3. No Strings Attached
Et lite øyeblikk, ja, i sånn cirka 5 minutter, hadde jeg veldig lyst på kjæreste. Da måtte jeg minne meg selv på at jeg satt å så på en Hollywoodfilm. Ingenting i Hollywood er ekte.

4. Håndarbeid
Gryteklutene ga mersmak, og jeg er i gang med et nytt hekleprosjekt. 7 garnnøster skal forvandles til noe nyttig og flott. Øyeblikk ferdig, så stay tuned. Et nytt skryteinnlegg er snart å finne på bloggen min.

Mon tro hva dette skal bli...?
5. Skiskyting
Sesongavslutning i Holmekollen. Vemodig, men også litt deilig. Endelig har jeg ingen unnskyldning for å ikke komme meg ut dørene litt tidligere i helgene.

6. Å være en bæsj
Den søte 3 1/2 år gamle turbogutten til søskenbarnet mitt tok favel med meg ved å si Hadet bæsj! Har aldri blitt kalt en bæsj før. Jeg syntes det var storveis.

7. Tango
I kveld har jeg hatt to timer med god trening til fantastisk musikk og mye lått og løye. Det aller gøyeste med å danse tango er at det kan gjøres til allslags musikk. Følg beaten, snurr på foten, og det ser råkult ut. Nå er jeg klar for å entre diskogulvet med mine nye moves. Til helga, kanskje?

8. En hyggelig svenske
Når kvalmen fra all bladkransspisingen ga seg, ble jeg kjempesulten. Jeg skulle på kino og hadde ikke tid til noe skikkelig måltid. Turen gikk til 7-Eleven. Der ble jeg møtt av en hyggelig fyr bak disken. Det første han sa da han så meg var Är du hungrig? og smilte til meg. Han må ha sett hvor nær døden jeg følte meg. Jeg visste jeg hadde kommet til rett sted og var reddet. Tanken var først å kjøpe meg en pølse med bacon og en Pepsi. Det er så godt! Og jeg var så sulten! Men så tok jeg til fornuften. Jeg har jo blitt sunn, og pølse med bacon er ikke sunt. Pepsi er sikkert enda verre. Jeg kjøpte meg en grov bagett med kylling og pesto og en Bonaqua Naturell med kullsyre. Svensken vartet meg opp og fikk meg til å føle meg som en helt spesiell kunde. Med god samvittighet, og glad for at det finnes sørvisinnstilte mennesker, gikk jeg til Sølvberget for å møte mine venner.

9. Blogglesing 
iMacen min går igjen som en kule, og jeg har hatt tid til å surfe på vebben. Det er mange inspirerende blogger som er kjekke å lese. I jakten på retroblogger, fant jeg denne herlige: MAMMA TAMO

10. Likerknapp
Likerknappen er populær i sosiale medier. Jeg ville også ha likerknapp! Den er nå lagt til på bloggen min. Mye kjekt jeg kan gjøre med litt HTML-kode.
 

torsdag 17. mars 2011

Fado og Fiolinen - to nye skatter

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Biblioteket er som et skattekammer! Det er et fantastisk sted for alle som er glad i film, musikk og litteratur.

Selv er det sjelden jeg låner bøker på biblioteket. Jeg har en tendens til å starte på en bok, legge den bort for en stund, lese litt i noe annet, legge det fra meg, og så fortsette på den første boken. Dermed ender det ofte med at jeg ikke får lest ferdig boken før den skal leveres inn igjen.

For musikk og film derimot, der er historien en annen. Titt og ofte befinner jeg meg på biblioteket, hvor jeg snoker etter ukjente artister og spesielle filmer. Denne uken har jeg vært innom en liten tur, og endte opp med masse kjekt.

 Nye skatter fra biblioteket

Jeg tenkte det var på tide å utvide musikkhorisonten enda mer, og valgte å fokusere på Fado. Har ikke hørt mye på det, men tenkte det måtte være noe i samme sjanger som Flamenco. Og Flamenco er bra. Det var mange CDer av Mariza. Hun er helt sikkert Portugals fadostjerne, tenkte jeg, og lånte med meg noen CDer av henne.

Ja, det lignet på Flamenco. Vakkert, rett og slett.

Mariza - Rosa Branca

Jammen kan hun rulle på R'en! Det er komplett umulig for min Stavangertunge. Har forsøkt i en årrekke, og må snart innse at jeg kan gi opp det prosjektet. Jeg må nok leve med skarre R'en, og min tiljuksete rulle R på spansk. Åh, det hadde vært så gøy å kunne rulle skikkelig på R'en. Rrrrrrrr! Godt dere ikke hørte hvordan dette egentlig hørtes ut.

I tillegg til musikk, fant jeg noen interessante filmer. Gleder meg til helga kommer. Da skal jeg synke ned i sofaen og se den meksikanske filmen Fiolinen.

Jeg er en ivrig tilhenger av meksikansk film. Liker måten de bygger opp historiene på, og de er ofte samfunnskritiske. Hollywood kan bli litt for pompøst iblant. Jeg føler veldig tilhørighet til Mexico, etter å ha bodd der i 2 år. Det er nok grunnen til at det er filmer fra dette landet jeg som oftest ender opp med når jeg snuser etter noe nytt og spennende. I tillegg er det en fin måte å få holdt spansken ved like.

Så da er det bare en ting å si; Løp til biblioteket, og finn dine egne uoppdagede skatter!

Og jeg må løpe til tangoen! Hasta la vista!


onsdag 16. mars 2011

Mine første selvlagede grytekluter

Gryteklutene mine er ferdige! Mine aller, aller første selvlagede grytekluter. Jeg er fornøyd! Det er vel slikt som bestemødre egentlig skal drive med dette, men synes det er kjempe artig, jeg. Inspirasjonen til gryteklutene fant jeg på den flotte bloggen til Annepålandet; A's ALMANAKK. Jeg anbefaler alle som liker håndarbeid til å ta en tur innom denne.

 
Forsiden

 
 Baksiden

 Perfekt match til de nye mosaikkflisene på kjøkkenet mitt

  Adios til gamle, brente grytekluter. Fysj!

søndag 13. mars 2011

Gitar, vin og sang

Da jeg ble invitert på fest med reker, vin og gitarmusikk hos surferen Willy, var jeg kjapp med å svare JA! Willy er en kjernekar, og det var lenge siden vi hadde hatt hos "ei blauda" sammen; for å bruke hans ord.

Reker var ikke å oppdrive i Oljehovedstaden denne lørdagen. Willy ble litt skuffet, men pytt, pytt. Fest skulle det bli uansett!

Etter oppvarming med et bredt spekter av musikk på Spotify; fra reggae til tungmetall, var det klart for trubadurene I Villrede. De har nettopp kommet ut med låten Ver (lenke), som garantert blir en lokal hitt. Du  klikke på lenken og høre! Gleder meg til video på YouTube!

Trubadurene I Villrede

Gitarene var stemt. I stua satt rundt 15 oppspilte mennesker, klar for allsang. Låten Liden av Ingenting ga en pangåpning, og videre ble typiske Stavangerhitter som Tore Tang og Me to går alltid aleina sunget for full hals. 

Plutselig kom Willy med en overraskelse til gjestene. 4 sammenheftede ark med utdrag fra 36 sanger, som blir spilt med de samme 4 akkordene, ble delt ut. Utrolig morsomt å forsøke å synge noen små snutter fra kjente låter på rappen. Det gikk litt i surr for oss alle.

4 chord song. Axis of Awesome
Da trubadurene begynte å klage på ømme fingre og ville ha drikkepause, tok Willy over showet. Jammen kan han spille gitar også!

Sjefstrubaduren
Stemmeløse gikk turen videre til byen. Det ble hverken Backstage, Checkpoint eller Timbuktu. I stedet endte kvelden på Gnu og Cementen, med påfølgende nattmat på Dahalanko Kebab City. 

En super kveld/natt med mye morro!

torsdag 10. mars 2011

En kveld med Bo Kaspers Orkester


Når jeg fikk nyss om at min unge, spreke mor ønsket å gå på Bo Kaspers Orkester konserten, var Søss og jeg ikke sene om å kjøpe en billett til henne i bursdagsgave. Og så kjøpte jeg en til meg selv. Dessverre passet det ikke helt for Søss å bli med.


I går var endelig den store dagen kommet. Mor og jeg gledet oss masse, masse, masse. Vi ladet opp med et herlig italiensk måltid, omsvermet av sjarmerende italienere, på Al Forno. Deretter litt kaffe og Bo Kaspers Orkester på Spotify hjemme hos meg, før vi trasket ned til konserthuset.


Fantastisk låt; Vi kommer aldrig att dö, her spilt hos Skavlan

Jeg tok med speilreflekskameraet og prøvde å ta ordentlige konsertbilder for første gang. Kjekt med kamera, og godt fornøyd med flere av bildene jeg tok.


Helt siden de kom ut med albumet På Hotell i 1994, har jeg vært en stor fan av dem. Men jeg har aldri sett dem live. Det var en utrolig opplevelse å se dem opptre. Helt nydelig musikk. Jeg satt og digget fra start til slutt. Og det samme gjorde mor.

En av mine favoritter; Innan allt försvinner


Det er ingen tvil om at jeg kommer tilbake neste gang de er i Stavanger. For et fantastisk orkester Bo har!

Denne vil jeg danse tango til!

mandag 7. mars 2011

Ferieoppsummering

Da var jeg back in business, etter en herlig uke med koseferie. Batteriene er ladet opp, og jeg er igjen klar for action. Og hva fikk jeg utrettet i ferien min? Listen min var lang når ferien startet, og her kommer oppsummeringen.

Gå på biblioteket: Check!
Biblioteket er som en skattekiste! Det er utrolig mye spennende å finne. Denne gangen leide jeg meg noen Latin Amerikanske filmer og CDer med tangomusikk, Bebe og Missy Elliot. Missy Elliot? Ja, hun er så digg å høre på når jeg er ute og løper.

Skatter fra biblioteket

Ikke før jeg kom hjem husket jeg at MACen min er ute av drift, og at jeg dermed ikke kunne oppdatere iTunes og iPoden med musikken. Derfor ingen jogging med Missy Elliot foreløpig. Istedet spilles hun høyt i Micraen frem og tilbake til jobb, mens jeg tenker på løping.

Missy Elliot - Pass that dutch

Lese en bok: Check!
Men det ble en annen bok enn den jeg tenkte. Fant en bok jeg hadde liggende, som jeg ikke var ferdig med. Den var utrolig god, og anbefales. Men les Mengele Zoo først, da boken jeg leste er nr. 2 i en triologi.

Himmelblomstreet av Gert Nygårdshaug

Hekle grytekluter: Check!
Jeg har funnet en artig blogg; A's ALMANAKK. Der er det masse kjekt å lese, og gode tips til håndarbeid. Jeg er nesten ferdig med min første gryteklut, som jeg fikk inspirasjon til i denne bloggen. Tror den kommer til å bli veldig, veldig fin. Det har gått med litt mer tid enn planlagt, ettersom grytekluten skal strykes underveis i heklingen. Uten strykejern (ja, faktisk har jeg ikke det!), har jeg derfor måttet gå på besøk til venner for å få strøket kluten min. Men i dag har jeg vært så heldig å få låne strykejernet til pikenes Jens på ubestemt tid. Åh, så snill han er! Jeg ble superglad! Nå skal det hekles og strykes resten av kvelden.

Godt i gang med å stryke for- og baksiden av kluten min

Snikkikke på Ski VM: Check!
Veldig vanskelig å unngå...

Skrive et personlig brev for hånd: Check?
Er håndlagede scrapbooks ok?

Få ny frisyre: Check!
Frisøren fikk nesten frie tøyler. Ny lillafarge, og halvkort hår. Kjempefornøyd med resultatet.

Ny frisyre!

Lete etter skjulte budksap i Donalblader: Check!
Jeg kjøpte pocketboken Donald Duck i Slaraffenland på bruktboden. Syntes det hørtes ut som noe som blir lest når man har ferie. Har lest den første historien Onkel Skrue - Operasjon hikk. Den handlet om Onkel Skrue som fikk hikke like før han og Onkel Donald skulle dra verden rundt for å sjekke opp forretningene til Onkel Skrue. Han hikket seg gjennom hele reisen, uansett hvor mye Onkel Donald prøvde å skremme han. Det var først da han kom hjem og fikk vite hvor mye alle påfunnene til skremmingen hadde kostet, at han ble kvitt hikken.

Og det skjulte budskap? Det er ingenting som er mer skremmende enn å sløse bort penger, kanskje?

Stå opp før kl. 12: Check!
Every single day!

Bryllupsgreier: Check!
Ja, masse bryllupsgreier! Både utdrikningslag, bryllupplanlegging, bryllupsforberedelser, bryllupsgavehandling og toastmaster i bryllupsfesten.

Snoke etter retronips på Fretex: Check!
Men fant ikke noe kjekt jeg ville kjøpe. Gikk derfor videre til bruktboden og fant mange kjekke tegneserier og bøker. Føler meg litt lucky for tiden, så da passet det fint å kjøpe Lucky Luke, syntes jeg.

Mye kjekt å kjøpe på bruktboden

Bestille hotell i Athen:
Forsatt noen uker til avreise...

Danse tango: Check!
To ganger i uken + mye frem og tilbake på stuegolvet. Tango er supergøy!

Bake:
Skulle jeg bake? Glemte ut at jeg hadde tenkt å gjøre det. Det ble generelt lite matlaging på meg. Jeg var for det meste ute på restauranter og kafeer og koste meg.

Gå turer: Check!
Etter å ha danset tango, og pratet masse om tango, snublet Tangopartneren og jeg av gårde på tur i bekmørke Sørmarka en kveld. Vi gikk oss nesten vilt. Glade ble vi da vi endelig fant en opplyst sti og kunne ta turen opp til Ullandhaugstårnet og nyte panoramautsikten. Ellers har jeg trasket mye frem og tilbake til byen, og nytt livet i Gamle Stavanger.

Sjekke opp tangoskoler i Buenos Aires: Check!
Det finnes utallige å velge mellom. Drømmen om å danse tango i Buenos Aires kan bli realitet til sommeren.

Skrive minst to blogginnlegg: Check!
Puh, det klarte jeg akkurat! Å ha ferie var travlere enn jeg trodde.

Jogge?:
Ting med spørsmålstegn bak utføres ikke i ferier.

Ta masse bilder: Check!
Spesielt godt likte jeg de jeg tok av tulipanene i stuen.

Vår i stua gjennom hele vinterferien

søndag 6. mars 2011

Bryllupsfest!

Kjærligheten mellom et vennepar ble feiret med bryllup på Utstein Kloster i går. Jeg fikk æren av å være toastmaster. Utfordringer liker jeg, men må innrømme jeg var noe smånervøs da dagen nærmet seg. Det gikk med noen timer til grubling og organisering natten før den store dagen. Brudeparet var godt fornøyd med innsatsen min, så da klapper jeg meg selv på skulderen og sier; Bra jobba, Señorita Vero!

Det var et koselig og intimt bryllup. Lokalene helt fantastiske. Folk var glade og det var en herlig atmosfære. Et nydelig bryllup til to vakre mennesker.

Det vakre brudeparet

Brudens nydelige bukett og Brudgommens flosshatt

Den velsmakende forretten:
Portvinsgravet kalvefilet med salat, portvinskrem, toast og solsikkekjerner

Pynten på bryllupskaken var utrolig artig

Bryllupskakespising

Jeg fikk tid til å spise litt bryllupskake jeg også