¡Hasta la victoria siempre!

tirsdag 31. januar 2012

Tøfler i bestemorruter

Rart egentlig, gjennom hele min heklekarriere har jeg aldri heklet bestemorruter. På høy tid, sa jeg til meg selv for ett par uker siden. Med bestemorruter kan man hekle så mangt; tepper, klær, sjal, vesker, puter, grytekluter osv. Slipp fantasien løs! Jeg ville lage tøfler. Det er vinter, mørkt og kaldt. Da er noen nye, fargerike tøfler veldig kjekt. Det første paret ble så lekkert, at jeg fikk et lite tøffelkick. 3 par er nå fiks ferdig.

Første par ut!
Digger denne fargekombinasjonen.

Andre par ut!
På besøk hos Søss så jeg noen hullete ballerinatøfler som hun fikk i bursdagsgave av meg for ett par år siden. På tide med en liten oppgradering syntes jeg, og heklet et par i yndlingsfargene hennes. For å få dem ekstra myke, tovet jeg dem etter montering.

Tredje par ut!
Disse har jeg også tovet. Rosa og grått er fargekombinasjonen i stuen min i Spania, så disse blir med meg ned i kofferten til helgen.

Oppskriften på tøflene fant jeg på bloggen til The Purl Bee. Ved toving hekler jeg en ekstra runde på rutene. Siden dette er mine aller første bestemorruter, sender jeg tøflene inn som bidrag til Pinnekrokens utfordring Prøv noe nytt.
 

lørdag 14. januar 2012

Årets første gryteklutpar ut!

Endelig er jeg ferdig med gryteklutene jeg begynte på i november i fjor. De skulle egentlig være julegave til en hyggelig kar, men på grunn av travle dager ble de ikke ferdige før jeg dro til Spania. UFOer er et ikke-tema hos meg. Vel, jeg har en, og skammer meg fryktelig. Den skal snart til pers, slik at jeg igjen har et harmonisk liv. Det første jeg gjorde da jeg kom tilbake til Norge for noen dager siden, var å fortsette heklingen på disse gryteklutene, og for få minutter siden ble siste tråd festet.

Grytekluter er veldig morsomt å hekle. De kan hekles i alle former og farger, det går nokså raskt, og pynter flott opp på kjøkkenet. Noen ganger hekler jeg kun en, andre ganger par. Jeg hekler dem alltid doble, og siden jeg synes det er kjedelig å lage to som er helt like, hekler jeg forskjellige sider. Med disse to gryteklutene har man dermed 4 par i stedet for 1!






Oppskriften fant jeg på bloggen Rett og vrang. Gjorde noen små justeringer, siden jeg heklet to forskjellige sider, i stedet for med dobbelt garn. Liker veldig godt rilleeffekten man får ved å hekle denne teknikken.

Gryteklutene er med i Pinnekrokens utfordring Rødt og grønt. Fargene valgte jeg før utfordingen ble publisert, så det var maks flaks. Siste frist for innlevering er i dag, som ga meg et ekstra piff for å få dem raskt ferdig.

Da håper jeg bare den hyggelige karen blir glad for januarsgaven, og at de matcher kjøkkenet hans.
 

torsdag 12. januar 2012

Bella Marbella



Jeg har vært på en del dagsturer til Marbella det siste halvåret. Marbella er stedet hvor fiffen holder seg. Her suser den ene Porschen etter den andre forbi meg. Jeg møter på menn med bling-bling i ørene som holder rundt sin dyrebare skatt; en bitteliten puddel pyntet med flott rosa vest og halskjede som blinker like mye som eierens ørepynt. Solbrune, middelaldrene menn med halvlangt sølvgrått hår tar seg en utepils og soler seg enda litt mer. Nordeuropeiske fruer står i parken med staffeliet og øver seg på å bli kunstnere.

Og her befinner advokatene mine seg. Ja, det høres flott ut, men det er mer en nødvendighet enn et forsøk på å menge meg med fiffen. Investering av eiendom i utlandet kan være en risikosport. Da lønner det seg å ha kontakt med noen som vet om alle fallgruver og sjekker opp det som må sjekkes opp.

Fiff eller ikke fiff. Marbella er uansett et vakkert sted som er vel verdt et besøk. Jeg elsker å gå meg vill i de trange gågatene i gamlebyen. Plutselig kan jeg oppdage et bittelite plaza, med en koselig uterestaurant. Der setter jeg med ned og nyter en kaffekopp under parasollen, mens jeg beundrer balkongene rundt meg som drukner i flotte, fargerike blomster.






lørdag 7. januar 2012

Pulsvarmere opp og ned i mente


Det er vinter og det er kaldt. Vel, i Spania er det slettes ikke så verst. Men pulsvarmere har jeg likevel heklet, både til meg selv og mange andre. Jeg fant en kjekk oppskrift her, og hadde veldig lyst å hekle disse.

Først heklet jeg et par til Martemor i julegave. De ble så fine at jeg fortsatte med å hekle ett til mor. Til Megumi i Japan ville jeg også sende noen. Når desember kom var alle julegavene var unnagjort! Da heklet jeg like greit pulsvarmere til meg selv.

Alle ble heklet i Alpakkagarn. Gode, myke og varmer uten å klø. Synes mønsteret er kjempefint. Jeg har blitt veldig glad i det paret jeg heklet til meg selv. Kanskje blir det enda flere etterhvert. Pulsvarmere i rosa hadde jo vært veldig kjekt å ha.

Julegave til Martemor

Julegave til mor

Julegave til meg

Slike tilbakemeldinger som dette, varmer en heklers hjerte:

Facebookhilsen fra Japan

torsdag 5. januar 2012

Englemaskesjal, til meg!

Jippi! Jeg har lært å hekle englemasker! Eller kjærlighetsknuter, som det også kalles. Det så fryktelig vanskelig ut, men jeg hadde så lyst på et sånt vakkert sjal. Hadde det ikke vært for Felisia, hadde jeg nok fortsatt sittet og stirret på bilder av nydelige sjal og skjerf uten å skjønne bæret av hvordan jeg skulle klare å hekle disse maskene med en krok og en tråd. Men det var jo kjempelett! Jeg knotet meg gjennom de 10 første maskene, deretter gikk det som en lek.


Siden jeg var hos frisøren i går og har fått ny frisyre, stilte jeg gladelig opp som modell.
Og sjalet kan godt pyntes med en liten blomst. Jeg er jo i España! 


Sjalet er heklet i polyestergarn, men det er mykt, godt og akkurat passe varmt. Jeg kan jo ikke alltid flotte meg med alapakka- og angoragarn. Greit å prøvehekle et sjal i billiggarn først. Tror jeg betalte 6 kroner per nøste. For 12 kroner har jeg altså fått meg et lekkert sjal! Nå har jeg blitt superflink i englemasker, og kan koste på meg litt dyrere garn neste gang. For flere englemaskesjal, det skal det bli!
  
Dette sendes inn som bidrag til Pinnekrokens utfordring Prøv noe nytt.
      

onsdag 4. januar 2012

Fra fengselscelle til luksusrom: Check!

Timer etter at jeg flyttet inn i leiligheten i Spania hoppet jeg i en taxi til Ikea og skaffet meg en seng. Det er begrenset hvor stor seng man kan kjøpe når den skal fraktes i taxi, så det ble en enkel oppslagsseng. De neste ukene sov jeg her. Den var mer komfortabel enn hva den ser ut som.

Iallfall mer komfortabelt enn gulvet.

Men ja, 90cm er lite, selv for lille meg. Til slutt fikk jeg kjøpt en STOR seng. Det var deilig å kunne rulle frem og tilbake uten å engste meg for å havne på gulvet i løpet av natten.

Plutselig kom julenissen, og soverommet ble møblert med både nattbord, speil og kommode. Da var det på tide å fikse resten. Etter ett par dagers juleferie, satte jeg i gang med å pusse opp, for blått soverom ville jeg ikke ha. I Spania finner du malerbutikken rundt hjørnet. Den hyggelige mannen bak disken gir deg visittkort hvor han kan kontaktes på hotmail. I butikken står det noen ferdigblandede spann og du kan velge mellom 5-10 farger. Valget mitt ble marengs - igjen. En varm, lys farge som lett kan kombineres med farger i alle varianter.


På soverommet må det pyntes og jeg har funnet en artig interiørbutikk; portugisiske A Loja do Gato Preto. Her mikset og matchet jeg i timesvis og endte opp med en herlig kombinasjon som ga rommet mitt et skikkelig personlig preg. Katteelskeren har fått et soverom fullt av pusekatter!





Jeg er alt for mye på farten til å kunne ta meg av ekte, levende katter, så dette er et supert alternativ. Og se på sengeteppet. I GULL! Med matchende gulvteppe! Ikke nok med det, for noen dager siden kom jeg over den perfekte nattbordlampen. På en UPUPA-butikk i sentrum. Jeg har lenge ønsket meg en retrolampe, og der i utstillingsvinduet sto DEN og ventet på meg.

Rålekker!
 
Med et soverom av gull, pimpet med kattedekor, er dette mitt nye favorittrom. Jeg skulle ønske jeg var 10 år igjen og tilbrakte mer tid på rommet mitt enn noe annet sted i hjemmet. Nå har jeg iallfall en god grunn til å legge meg litt tidligere på kveldene.

Så da gjenstår det bare å si; God natt!
         

tirsdag 3. januar 2012

Blomsten ved frokostbordet

I romjulen tok jeg meg tid til en avslappende time ved frokostbordet, før dagens arbeidsøkt startet. Timen ble tilbrakt i den myke, rosa slåbrokken min og den flotte nattbuksen jeg fikk i julegave fra Søss. Underholdningen til kaffekoppen etter frokosten var juleheftet Nr. 91 Stomperud. Julegaven fra Tangopartneren som dumpet ned i postkassen min her i Spania. I vasen på bordet står den vakre liljen og dufter så deilig.

Etter halvannen uke er den fortsatt like fin, og jeg er ennå ikke lei av å beundre den nydelige blomsten.
  

mandag 2. januar 2012

365 + 1 - 2

Male, male, male. Ikke tid til jul i år!
Jeg dukket ned i malingsspannet første juledag, og romjulen og nyttår var over før jeg fikk sukk for meg. Plutselig er jeg i 2012!

OK, litt tid til jul likevel!
Julaften 2011 ble holdt sammen med familien på Skype. Her er vi i gang med å åpne julegaver. Søss og Svensken beundrer de flotte tøflene Svensken fikk av Taunissen og jeg følger nysgjerrig med.
Noen nyttårsforsett har jeg ikke satt meg enda. I 2011 skulle jeg ikke spise snop. Bare for å teste selvkontrollen. Jeg så for meg måneder med abstinenser, som en stakkars nikotinavhengig som hadde kuttet røyken. På vei til kassen på Remabutikken, skulle jeg stå suglende over smågodtet, og bedrøvet forlate butikken med et nedstemt sukk. Men det gikk jo lekende lett! Så da julen kom bestemte jeg meg for å kjøpe en godtepose som jeg skulle kose meg med, selv om det ikke hadde gått et helt år enda. Jeg kjøpte nok til en liten skål, var kvalm etter den fjerde tingen og orket ikke spise mer. Så godt var det.

Sukk! Må jeg virkelig spise dette?
2011 var et effektivt år, hvor jeg fikk utrettet mye. Jeg lærte å danse tango, kjøpte leilighet i Spania, pusset opp og innredet flere rom. Jeg har hatt mange koselige stunder sammen med venner og familie. Det har vært tid til meg selv, turer med kameraet, flere konserter, kunstutstillinger og teater.
Besøk, småprat og hekling kan lett kombineres!
Jeg dro på påsketur til Athen og på forretningsreiser i Sverige. Utallige prosjekter på jobb har blitt planlagt, igangsatt, følgt opp og avsluttet. Heklekroken har vært flittig i sving. Kilometervis av garn har blitt forvandlet til vakre sjal, fargerike grytekluter, glassbrikker, tøfler, hansker og annet nyttig smånips. Jeg skrev hele 97 blogginnlegg (+ 10 utkast som ikke ble publisert), og har klart å lese flere bøker enn på mange år.

Nå står 2012 for tur. Mye spennende kan skje. Med den nye leiligheten i Spania, blir nok fokuset i 2012 å ferdigstille oppussingen og mingle blant spanjolene. Men jeg drømmer om å danse tango i Argentina, og oppleve en storby i et nytt land. Kuala Lumpur, kanskje?


Jeg har 364 blanke ark som kan fylles med alt det livet har å by på!

Godt nytt år, kjære blogglesere!