¡Hasta la victoria siempre!

lørdag 14. januar 2012

Årets første gryteklutpar ut!

Endelig er jeg ferdig med gryteklutene jeg begynte på i november i fjor. De skulle egentlig være julegave til en hyggelig kar, men på grunn av travle dager ble de ikke ferdige før jeg dro til Spania. UFOer er et ikke-tema hos meg. Vel, jeg har en, og skammer meg fryktelig. Den skal snart til pers, slik at jeg igjen har et harmonisk liv. Det første jeg gjorde da jeg kom tilbake til Norge for noen dager siden, var å fortsette heklingen på disse gryteklutene, og for få minutter siden ble siste tråd festet.

Grytekluter er veldig morsomt å hekle. De kan hekles i alle former og farger, det går nokså raskt, og pynter flott opp på kjøkkenet. Noen ganger hekler jeg kun en, andre ganger par. Jeg hekler dem alltid doble, og siden jeg synes det er kjedelig å lage to som er helt like, hekler jeg forskjellige sider. Med disse to gryteklutene har man dermed 4 par i stedet for 1!


Oppskriften fant jeg på bloggen Rett og vrang. Gjorde noen små justeringer, siden jeg heklet to forskjellige sider, i stedet for med dobbelt garn. Liker veldig godt rilleeffekten man får ved å hekle denne teknikken.

Gryteklutene er med i Pinnekrokens utfordring Rødt og grønt. Fargene valgte jeg før utfordingen ble publisert, så det var maks flaks. Siste frist for innlevering er i dag, som ga meg et ekstra piff for å få dem raskt ferdig.

Da håper jeg bare den hyggelige karen blir glad for januarsgaven, og at de matcher kjøkkenet hans.
 

4 kommentarer:

Berit sa...

Kjempefine grytekluter likte fargene veldig godt og lurt med forskjellige sider.
Morsomt at vi hekler det samme for tiden, det var nesten litt skummelt :)

rett og vrang sa...

De blei flotte! Takk for titten! Ha en fortsatt god helg! Synnøvehilsen

Jane Brit sa...

Takk for at du deltok i utfordringen! :)

Klem fra
Jane Brit
- Pinnekroken -

Felisi sa...

Kule grytekluter i herlige farger!

Jeg likte også godt de heklede pulsvantene litt lenger ned her, og selvsagt englemaskesjalet ;) Flott at du fikk det til!