¡Hasta la victoria siempre!

søndag 28. august 2011

La meg få presentere...

SKRYTEGRYTEKLUTEN!
   

Jeg er så fryktelig stolt over denne grytekluten! Når jeg satte i gang å hekle den, hadde jeg ingen forventning om at den skulle bli fin. Da så den sånn ut:


Mer om det kan du lese her.

Hempen ønsket jeg å gjøre litt annerledes, og valgte å ikke hekle den. Jeg fant noen matchende farger i perlelageret og tredde dem på før jeg laget en løkke. Synes det ga skrytegrytekluten en fin tøtsj.


Hvis jeg, mot all formodning, skulle bli lei av denne blomsten, er det bare til å lukke øynene et bittelite sekund og si:  
Simsalabim!
   

Vips, jeg har fått meg en ny blomst! 
Den andre siden av skrytegrytekluten. 

  

Det blir vanskelig å bestemme seg for hvilken side som skal henge mot veggen til enhver tid. Er blitt så inderlig glad i begge blomstene.

Selvfølgelig, jeg kunne jo gjort det veldig enkelt for meg selv, og bare heklet en tvilling. Men jeg drømmer om et kjøkken fylt med ulike skrytegrytekluter i leiligheten i Spania. Mange skrytegrytekluter i forskjellige farger og former som dekorerer en av veggene.

Heklekroken er flittig i bruk nå om dagen, så det er nok ikke lenge før neste skrytegryteklut dukker opp på bloggen.
   

fredag 26. august 2011

Gladpakke fra Japan!


Se hva jeg har fått i posten denne uka! En Gladpakke fra bestevenninna i Japan! For en fantastisk overraskelse! Jeg var så spent på hva jeg hadde fått, men som alltid måtte jeg først beundre innpakningen. Alt er så forseggjort i Japan. Se bare på frimerkene øverst til høyre. Søte Hello Kitty i kimono med blomster i håret, og en ekte superhelt som stolt viser frem sine digre muskler. Superhelten har helt sikkert et navn, men jeg er ikke helt oppdatert på superheltfronten nå for tiden. Svampebob vet jeg derimot hvem er. Smilende strekker han ut armen, denne helt uten muskler, og peker mot teksten Cajita feliz para la bonita! La bonita? Det er visst meg det! Til og fra lapp hadde også pakken. Med sirlige japanske tegn.

Så var det på tide å kikke oppi......


Oioioi! 
Her var det masse, masse spennende!


JA! Teting! Jeg elsker teting! Jeg fikk en stor pakke grønn te med ris, som smaker supergodt. Se på den flotte tebeholderen. For noen herlige farger og fine blomster. Den kommer til å pynte opp på bordet når jeg serverer te til gjestene mine. Og en søt liten hvalskje som jeg kan bruke til løsteen.


I Japan har de verdens aller søteste ting. Som disse kjeksene. Kan det bli søtere? Alt for søte til å spise opp! Men på den annen side er det jo synd å ikke nyte dem heller...


Spiselige geleballer! Sånt har jeg aldri sett før. Gleder meg til å smake!


Velvære for kropp og sjel! Ved hjelp av Hello Kitty kommer pynting av tånegler til å bli gjort i en fei, og når jeg ønsker et avslappende bad, har jeg en perfekt smurfebadeball som kan bruse i badekaret. Mitt nye rekreasjonssted i Spania har badekar. Det blir herlig å synke ned i et godt, varmt badekar og bare slappe av.


Nyttige ting til hjemmet! Se på den snåle støvkluten! 
Og dette må da være det mest gøyale tørkestativet? Nøff, nøff!


Mer til hjemmet! To krokodillesvamper til oppvasken. Jeg digger nyttige ting til hjemmet som ser ut som leketøy. Da er jo alt så morsomt å gjøre. Til og med oppvasken!


Sushidrops! Se så fine de er. Og snop helt fra Mexico; Rockaleta! Dette er en diger kule i flere lag med forskjellige smaker. Første lag er chilipulver, så kommer det et søtt grønt lag av noe slag, så mer chili før jeg til slutt sitter igjen med en tyggegummi i mangosmak. Namnam! Jeg spiser jo ikke snop lengre, men her gjør jeg et unntak. Dette snopet skal absolutt nytes!


Det er ingen tvil om at jeg er HAPPY etter å ha fått denne Gladpakken i posten! 
Jeg er superduperheldig som har en så god venninne som Megumi! 


Dette var sist gang vi så hverandre. Sommeren 2008. 
Jeg dro til Japan og sammen besøkte vi Kyoto, her ved Gullpalasset. 
Som jeg savner henne!

onsdag 24. august 2011

Gult er kult!


Sommeren er på hell og en tøffelheltinne som meg måtte bare hekle et nytt tøffelpar til kulda setter inn. Denne gangen ønsket jeg å lage et par i en kvikk farge og klassisk ballerinadesign. Jeg liker mønsteret som maskene gir, og ville ikke å tove dette paret. Uten toving blir de luftigere, men er likevel gode og varme. Sokker er absolutt ikke nødvendig. Og uten toving blir de litt knudrete å gå på. Dette resulterer i en god fotmasasje og øker blodsirkulasjonen. Nesten som fotsoneterapi når jeg går på dem. Herlig!


søndag 21. august 2011

På kroken akkurat nå!


Annepålandet hadde gryteklutuke forrige uke. Jeg ble skikkelig inspirert og ville også hekle grytekluter. Det nærmer seg overtakelsen på leiligheten i Spania, og der har jeg et kjøkken som absolutt trenger noen.

I den spanske leiligheten vurderer jeg å ønske fargen rød velkommen. Samtidig har kjøkkenet hvite og gule fliser. Kombinasjonen rødt, hvitt og gult må vel ta seg godt ut på en gryteklut? Så langt er jeg fornøyd. Fargevalget tar jeg runde for runde, så jeg vet ikke en gang selv hvordan den kommer til å bli seende ut til slutt. Spennende!
 
 

Blomsterbrikker

Etter et stort hekleprosjekt er det alltid gøy å putle med noen småting som gir kjappe resultater. Så da sjalet med japanske blomster endelig var ferdig, ville jeg prøve meg på noen blomsterbrikker. Det så fryktelig vanskelig ut, men som alltid består det jo bare av luftmasker, kjedemasker, fastmasker, halvstaver, staver osv. Noen runder med kroken, og vips! Jeg hadde fått meg to nye brikker!


Perfekte blomster som hjelper til med å skåne bordet for varme tekopper!


lørdag 13. august 2011

Blomsterbyen Stavanger


Blomsterfestivalen er her, i herlige Stavanger! Forventningsfull gikk jeg ned til sentrum og håpet å få se masse, masse blomster. Jeg ble absolutt ikke skuffet. I trappene opp til domkirkeplassen var det satt sammen en stor sommerfugl i blomster, og torget var fullt av blomsterboder og glade mennesker.


Og hvem være til stede under en blomsterfestival? Blomster-Finn, selvfølgelig! Midt på torget stod han og viste gledelig frem triksene sine, mens han vitset i vei.


 Her er en av dekorasjonene han laget:


I noen av bodene solgte de blomster som så ut som herlige desserter.


Hva med å leske seg med en blomsterdrink i sommervarmen?


Det var også konkurranse hvor lag deltok med forskjellige blomsterdekorasjoner. Morsomt og inspirerende!





Lykkelig trippet jeg hjemover gjennom Gamle Stavanger. Turen gikk noe senere enn planlagt. Gamle Stavanger er et nydelig sted. Hvor enn jeg så var det store, vakre blomster i alle regnbuens farger. Jeg ble helt oppslukt i fotograferingen. For et paradis!




 

fredag 12. august 2011

Se opp!

Med solkrem i veska og nesa i sky,
vandrer Señorita Vero i en spansk by.
   

  



  

onsdag 10. august 2011

Hyttå!

Da jeg var i Spania ble jeg invitert til Hyttå til Mor og Far, og busset fra Malaga til Benidorm. En busstur på rundt 7 timer. Med hekletøy, kjekk bok og et godt sovehjerte var det en kjapp tur. I Benidorm ble jeg plukket opp av Mor og Far, og vi kjørte til fredelige Albir.

Hyttå! 

Med panoramautsikt! 

Hyttå er flunkende ny og skikkelig funkis. Den var nokså tom, og når det ikke finnes møbler, er det bare fantasien som kan sette en stopper for kreativiteten. Mor og Far sov på luftmadrass. Jeg var heldig og fikk meg en rullende oppslagsseng. Alltid like spennende å våkne på morgenen og se hvor i rommet jeg befant meg.

 
Vi laget dette lekre tapasbordet av et tørkestativ og en pappeske. 

Men selv om det er gøy med provisoriske bord, rullesenger og luftmadrasser, kjente vi etterhvert at det hadde vært kjekt å hatt noe mer komfortabelt møblement. Store deler av hytteturen ble derfor tilbrakt på steder som dette:


Og etterhvert begynte tapasbordet vårt å bli nokså sofistikert:


Det var også tid til bittelitt sightseeing. Ikke langt fra Hyttå ligger gamlebyen Altea. Dette er en koselig by. Typisk spansk med hvitkalkede hus og smale gågater.

 Halloooo! Vent på meg! Jeg skal bare ta et bilde....

 Helt der borte, i Albir Hills, er Hyttå.

Helt her borte, ja, in the Hills.

Jeg spiser mitt livs lengste salat.

Vi var også en tur innom Benidorm. Skyskrapere og masse, masse turister! Jeg har aldri sett så mange mennesker på en strand før. For en maurtue! Jeg er flink til å holde meg langt unna de mest turistifiserte stedene. Benidorm var en helt ny opplevelse for meg.

Benidorm 

Som regel tilbringer jeg ferien min på strender som dette:

Playa Los Angeles

Bildet er fra fjordårets sommerferie i Colombia. Jeg loffet rundt solo i 3 uker. En av dagene var jeg på denne sagnomfylte stranden. Kan det bli vakrere?

Ja, ja, hytte i Spania er nok litt tryggere enn hytte i Colombia. Og iallfall mye lettere å reise til! Jeg gleder meg til fremtidige hytteturer i rolige omgivelser sammen med Mor, Far, Søss og Go’guttene.

Mor og Far vinker kongelig fra balkongen.

Hasta la vista!