¡Hasta la victoria siempre!

lørdag 30. juli 2011

Mitt nye rekreasjonssted

Etter å ha forsøkt i flere år, var det på tide å innse det jeg egentlig har visst veldig lenge. Jeg er ikke skapt for et A4 liv her i Norge. Det siste året har jeg følt et sterkt behov for å endre livet mitt. Tiden har vært inne for å forlate den trygge stien og bevege meg ut på en avstikker. Etter mye tenking, samt veiledning fra Mentor, ble beslutningen tatt. Jeg ville ha en bolig i Spania! Dit vil jeg dra når jeg føler jeg trenger andre impulser. Norge er et vakkert land, og jeg trives veldig godt i Stavanger. Men jeg trenger noe mer. Noe annerledes. Noe som kan gi en ny piff i livet.

Når jeg først har bestemt meg for noe, skal ting skje kjapt. I stedet for å dra på min årlige loffetur til et fjernt land, ble det til at jeg tilbrakte sommerferien min på boligjakt i Malaga. Å kjøpe bolig i Spania er ikke bare bare. Det er utrolig mye å tenke på, lover og regler er annerledes der enn i Norge. Også var det bittelitt skummelt å måtte fikse alt helt alene i et land langt hjemmefra. Men utfordringer liker jeg, jo!

En liten digresjon i den forbindelse: Helt siden jeg var en liten jente har jeg likt å klare meg selv. Jeg husker godt den gangen jeg skulle lære å sykle. Onkel sto i vinduet i nabohuset og så på mens jeg strevde for meg selv. Han syntes så synd på meg at han kom ut og ville hjelpe. Men jeg var jo ikke interessert i å få noe hjelp! Han måtte fint gå hjem igjen.

I Spania er det absolutt kjøpers marked nå. Det er utrolig mye å velge mellom. Jeg var på utallige visninger gjennom flere eiendomsmeglere og private selgere. Etter litt frem og tilbake fant jeg det jeg var ute etter. En romslig leilighet midt i byen med 3 soverom, kjøkken, stue, bad og balkong. 15 minutters gange fra det historiske sentrum. Så da var det bare til å gi bud! Og når jeg kom hjem fra sommerferien i går fikk jeg den gledelige nyheten; selger har akseptert budet mitt!

JAAAAAA!!!! Jeg har kjøpt meg leilighet i Spania, folkens!

Nå ser jeg frem til herlige dager på et sted som kan stimulere mange av mine interesser; som spansk, latinsk musikk, latinsk kultur, arkitektur og storbyliv. Og enda en leilighet som jeg skal gjøre til min. Møbler, litt oppussing og pynting. For et kjempegøy prosjekt!

Hvordan er byen jeg kommer til å tilbringe mye av livet mitt i?
  • Malaga er Spanias 5. største by, og hovedstaden på Costa del Sol
  • Den har rundt 580 000 innbyggere
  • Byen er fødestedet til Pablo Picasso
  • Kjent for god mat og søte viner 
  • Her skinner solen 300 dager i året 
  • Malaga sies å ha Europas varmeste vintertemperatur for storbyer på fastlandet
  • Byen har også flere flotte botaniske hageanlegg
  • Den har egen strand
  • Har mange, mange fiestas
Og her litt bilder jeg knipset i byens gater, innimellom visninger og avtalene mine.

 Utsikt mot bydelen Malagueta

 Ved Picasso-museet er det mange koselige utekaféer

 En gratis pianokonsert ved Plaza Constitución

En rundkjøring med flott fontene, og Alcazaba i bakgrunnen

 Jeg nyter frokosten på en fortausrestaurant

Hovedhandlegaten i byens historiske sentrum

Flere av byens bygninger er dekorert med katolske helgener

Utenfor katedralen er det mange flotte trær i full blomst

 Katedralens hage. Her er det veldig koselig å sitte på en benk, lese i en bok og bare nyte freden

Flere fortellinger med bilder fra sommerferien kommer i løpet av de neste dagene. Foruten litt sightseeing i Malaga innimellom boligjakten, fikk jeg nemlig tid til en hyttetur utenfor Benidorm, og var på dagstur til Marbella. Stay tuned!
     

2 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

Wow, ska sei!!! Gratulerer med ny leilighet, ser kjempeflott ut :).

Señorita Vero sa...

Takker! Utrolig spennende med leilighet i utlandet :D Malaga er et fantastisk sted, og lett å reise til fra Stavanger.