¡Hasta la victoria siempre!

søndag 24. april 2011

Gatelangs i Athen

Jeg trengte et lite avbrekk fra hverdagen og dro på from og lykke til Athen. Med en flybillett og hotell booket for 3 netter reiste jeg av sted med null planer. Å reise uten å planlegge er absolutt å anbefale. Det er da jeg har de beste stundene.

Byen var helt fantastisk. Full av vennlige og imøtekommende mennesker, arkeologiske monumenter fra antikkens Hellas, smakfulle måltider, vårblomster, god vin og koselige fortauskaféer.

Mange flotte opplevelser og herlige øyeblikk som alltid kommer til å være med meg.

Cafe Avissinia

Under middagen den første kvelden møtte jeg en hyggelig arkeolog fra USA. Han inviterte meg med på den greske kaféen Avissinia. Her er det levende sang og trekkspillmusikk hver dag.


Kaféen var full av greske, feststemte mennesker. Og stemningen steg sammen med antall tomme Ouzoglass. Det var dans både på gulvet og stoler, og folk sang for full hals.



En dame hadde en stor bukett med roser som hun delte ut til folk som satt på kaféen. Også jeg fikk en. Da vi spurte hva vi feiret, svarte hun We are not celebrating, we are just partying. We are Greek and we like to have fun. Party with us! Vi byttet ut kaffen med sterkere saker, og festet med grekerne til stengetid.

Greske delikatesser

Gresk mat er fantastisk. Jeg har aldri spist så mye i løpet av så kort tid. Det var nok bra jeg bare var der noen få dager, for ellers hadde jeg blitt feit.


En formiddag kjøpte jeg meg en diger donut på gaten, og en cappuccino. Deretter trasket jeg opp til høyden hvor Akropolis befinner seg. Fra der er det nydelig utsikt over den hvite byen. Digg å nyte skikkelig usunn mat med den flotte utsikten.


Sånn ellers spiste jeg nokså sunt. Her en delikat salat og jus med forskjellige frukter på en fortausrestaurant.

Historiske underverk

Athen er stappet med interessante steder. Over alt finner du flere tusen år gamle underverk. Akropolis var en selvfølgelighet når jeg var der. Men det var ikke stedet som imponerte meg mest. Nedenfor Akropolis ligger Archaia Agora, med Theseus-tempelet. Tempelet er utrolig godt bevart, og stedet er full av ruiner fra antikkens agora fra 500-tallet f.Kr. Jeg ruslet rundt blant vårblomster og ruiner i timesvis. Vakkert!

Jeg sitter på en flere tusen år gammel del av en søyle, og beundrer utsikten mot Theseus-tempelet
Theseus-tempelet
Utsikt mot Akropolis
Erechteion på Akropolis
Romantiske fortauskaféer

I bydelen Plaka ruslet jeg rundt i sjarmerende, trange gater omgitt av hvitkalkete hus. Stedet har mange koselige fortauskaféer, hvor man kan nyte en liten matbit eller en kaffe i solen.


Da jeg kom over dette stedet, måtte jeg sette meg ned på et lite rundt, grønt bord og bestille en cappuccino. Med solbrillene på, en god bok i hånden og koppen på bordet, hadde jeg et herlig øyeblikk i den vakre byen.

 

Vakre vårblomster

Våren må være den flotteste årstiden å besøke Athen på. Hele byen spirer og blomstrer i regnbuens farger.




I slike omgivelser er det bare til å nyte livet. Jeg forelsket meg i byen. Så vakker, og bedagelig. Noen få timer med fly fra Stavanger, og jeg befinner meg i en annen verden.

Til denne verden drar jeg garantert tilbake! 

4 kommentarer:

A Foreigner in Italy sa...

Dette innlegget ditt gjorde meg helt nostalgisk. Har hatt flere lengre opphold i Hellas, blant annet 3 måneder i Athen og må si at jeg alltid har en lengsel etter Hellas uansett hvor i verden jeg befinner meg... (Nå bor jeg altså i Italia)Og jeg blir alltid litt "misunnelig" når jeg hører om folk som har vært på ferie i Hellas. Det virket ihvertfall som at du koste deg der!

Señorita Vero sa...

Athen var helt fantastisk. Heldige du som har fått bodd der i 3 måneder. Det må ha vært en kjempe opplevelse. Italia er jo ikke så verst det heller, da. Ble nesten litt misunnelig selv, da jeg leste det :) Italia er et av mine favorittland!

Anna sa...

Dette så bare helt supert ut.. Deilig med ett avbrekk i hverdagen, mye kos på lite tid! =)

Señorita Vero sa...

Ja, en bitteliten pause fra hverdagslivet var akkurat hva jeg trengte. Og Athen var en fantastisk by. Vil tilbake!