¡Hasta la victoria siempre!

onsdag 14. desember 2011

Systematiker eller kontrollfrik?

Jeg elsker system, og blir superglad hver gang jeg har funnet en smart løsning som gjør hverdagen min enda enklere.

Med to leiligheter er det nok å holde styr på. Spesielt siden den ene er i Spania. Det er mye nytt å sette seg inn i. Mange lover, regler, papirer og utgifter jeg må ha oversikt over.

Dersom jeg har system, har jeg kontroll. Og med kontroll er jeg veldig effektiv. Er jeg effektiv, har jeg masse tid til å gjøre koselige ting. Som å sitte ute på en kafé og nyte herlige solstråler med en kaffekopp og en god bok. Eller blogge!

Denne uken fant jeg noen perfekte mapper til kvitteringene mine. Kvitteringer? Ja, jeg samler på kvitteringer. En spart kvittering har vist å lønne seg mer enn en gang. Både når jeg har blitt trukket to ganger for samme taxitur og ved retur av varer.

Nå er alle kvitteringene arkivert i mappen, sortert etter måned i separate lommer. Kvitteringene i hver måned er selvfølgelig sortert i rekkefølge; dag for dag. Jeg har startet bakfra, og jobber meg fremover i mappen. Det ble mest logisk for meg. Fortiden ligger bak meg, og da må den eldste kvitteringen ligge bakerst. Den fremste lommen har jeg valgt å benytte til garantier. Da blir de enkle å plukke frem dersom noe, mot formodning, skulle gå i stykker. Nå kan jeg raskt putte kvitteringene fra innkjøpene i mappen etterhvert, og alltid ha full oversikt over utgiftene mine.

Dette er et superenkelt og genialt system. I morgen skal jeg ut og drikke kaffe i solen!
  

1 kommentar:

Evy sa...

Så geniale ut den mappen. Må hvis anskaffe meg en sånn, siden den sorte permen min ble stjålet…:(( Og heilt rett, det er viktig og holde orden på fortid, nåtid og forhåpentlig fremtid. Ha en fin kveld gullet…;))