¡Hasta la victoria siempre!

lørdag 30. juni 2012

Kjekt å ha!


Ikke har jeg bursdag, og det er lenge til jul. Likevel, i dag har jeg satt sammen en ønskeliste med flotte ting som hadde vært supert å ha. Bloggen til Kremmerhuset har 1-års jubileum, og alle er invitert til å lage en collage med varer de ønsker seg. Tre heldige personer blir plukket ut.

I Spania er stuen min i rosa- og gråtoner, men jeg har ikke hatt tid til mye dekorering enda. Norge har mye kjekkere interiørbutikker enn Spania. Spanjolene tilbringer ikke mye tid i hjemmene sine. Interessen for interiør er derfor ikke så stor blant folk flest. Det hender titt og ofte jeg tar med meg ting fra Norge i kofferten når jeg drar sydover. Disse tingene fra Kremmerhuset hadde skapt en herlig og avslappet atmosfære i den spanske stuen min.
  • 1 puff Samira stor
  • 2 putetrekk Silvia kvadratisk
  • 2 kopper m/fat Tante Sofie mørkerosa
  • 2 kopper m/fat Tante Sofie lyserosa
  • 1 telysholder Lotus liten støvrosa
  • 1 glassvase Jacob rosa
  • 1 glassvase Jesper grå liten
  • 1 pakke te Sencha Hawaii
  • 1 pakke servietter Pattern colour
Selv om jeg har adoptert mye av den spanske livsstilen når jeg er i Spania, tilbringer jeg alltid noen kvelder i leiligheten. Litt alenetid er viktig.

Nå drømmer jeg om å kunne lene meg godt tilbake i den store, grå sofaen med en god bok. Med myke puter i ryggen. Benene slapper av på puffen. Blomster og levende lys på bordet. Og mens jeg leser, nyter jeg varm, grønn te i en nydelig rosa kopp. Åh! Det hadde vært deilig, det!
   

fredag 29. juni 2012

Et morsomt regnestykke



Sommerprosjektet begynner å ta form. Jeg hekler og leker med de herlige fargene. Skal jeg sette sammen en systematisk kombinasjon, eller la tilfeldigheten råde? Her er det mange muligheter. Jeg har fortsatt ikke bestemt meg.

Som i alle prosjekter, er det viktig med statusrapporter underveis. Planlegging, kalkulering og tall. Det er gøy!

Tid for prosjektstatus!

17 ruter er ferdige.
2 blomster til er heklet, uten bestemorrutene rundt.
13 hele ruter gjenstår.

Estimert tid

En venninne spurte hvor lang tid jeg brukte på å hekle en rute. Det måtte jeg jo sjekke ut. Frem med stoppeklokken.
Blomsten: 20 minutter
Bestemorruten: 24 minutter
Det blir 44 minutter per rute.

Jeg regner videre.

Når alle rutene er ferdige, har jeg brukt rundt 1408 minutter. Nesten et døgn.
Og så er det alle trådene som skal festes. Og rutene som skal hekles sammen. Og den siste finish.
1 1/2 døgn totalt, tenker jeg. 36 timer.

Estimerte kostnader

Materialkost: Garnet jeg bruker er Gjestal Bomull Sport. 10,50 pr nøste. Tilsammen bruker jeg nok rundt 10 nøster. 105 kr.

Timepris: Her har jeg gått ut i fra tallene til Statistisk Sentralbyrå.
I 2011 var en gjennomsnittlig månedslønn for kvinner mellom 30-34 år 35000 kr.
Hvis vi tar utgangspunkt i en 37,5 timers arbeidsuke og 20 arbeidsdager i måneden, blir det en timebetaling på 233 kr. 

Med 36 timers arbeidstid, blir det 8388 kr.
Plusser jeg på materialkostnadene, er totalprisen 8493 kr. Jeg runder opp til 8500 kr.

8 500 kr! 

Det hadde vært noe det! Men. Slike priser kan jeg bare drømme om. Jeg blir nok aldri rik på hekling. Bare fasjonable designere som kan ta seg så godt betalt. Som denne vesken fra D&G til $2900. 

Kanskje designervesker er et røverkjøp, tross alt?

søndag 24. juni 2012

En liten teaser

Jeg tok noen ukers ferie fra heklingen. Måtte i tenkeboksen. Hadde så mange idéer at jeg ikke klarte å bestemme meg for hva jeg skulle lage. UFOer er et ikke-tema hos meg. Halvferdige heklerier som ligger rundt og slenger er det verste jeg vet. Når jeg først er i gang med et prosjekt, må jeg bli ferdig før jeg kan starte på noe annet. Så da er det viktig å ha planen klar før jeg setter i gang. God planlegging er vel halve jobben, eller?

Nå har jeg endelig bestemt meg. Dette blir fint. Sommerlig. Masse blomster. Friske farger. Bestemorruter. Ikke et kjempestort prosjekt, men jeg trenger nok noen uker på å bli ferdig. Gleder meg!




lørdag 23. juni 2012

こんにちは = Hallo!

Japan er digg og Megumi er blitt min beste venn. Vi koser oss en hel haug sammen. Denne helgen dro vi til Kamakura. Jeg lå mykt og godt oppi veska hennes med hodet stikkende ut, for å få med meg alt det spennende. 

Vi tok toget fra Yokohama. Det tar ca 1/2 time. I Kamakura besøkte vi mange flotte, gamle templer og shrines. Noen av dem er mer enn 1200 år. Og tenk, Japans nest største Buddha er her. Kjempediger! Den er i bronse, og det er en dør på baksiden, så vi kan gå inn i Buddhaen. På 1500-tallet var det en stor tsunami som ødela tempelet som denne Buddhaen stod i, og den har siden stått utendørs. 

Været her borte er tipp topp. Håper du har det bra!

Klem fra Ola the Teddy



For å lese mer om Ola the Teddy, klikk på etiketten OlaPåEventyr.
   

onsdag 20. juni 2012

Dekorative mønstre på bordet

På søndag kom Martemor innom på et lite besøk. Veldig koselig. Siden jeg hadde Søss med familie på lunsj på lørdag, hadde jeg fortsatt litt frukt og snacks igjen å servere. Endelig fikk jeg bruke det flotte fatet jeg kjøpte i vår. Det var et skikkelig funn på Fretex. Like fint som nytt. Den lille muggen fant jeg noen uker senere på NMS Gjenbruk. Digger dette mønsteret og fargene. Ønsker meg flere deler i dette servicet. Barcarole fra Figgjo Fajanse. Produsert en gang på 70-tallet.

Barcarole
My Little Darling
Martemor hadde med en gave til meg. Jeg hadde jo hatt bursdag for en stund tilbake. Heldige meg! En lekker espressokopp med asjett fra Ritzenhoff, med det klingende navnet; My Little Darling. Mønster med kaffebønner og blomster. Deilige farger. Elsker den. Nytt samleobjekt. Koppen tar jeg med meg til leiligheten i Spania i juli. Gleder meg til å stå opp på morgenen og nyte en espresso, mens jeg sitter ved spisebordet og ser Malaga våkne til liv.
 

søndag 17. juni 2012

Min retinerte tann

Fredag var dagen. Jeg skulle gjennom min aller første oralkirurgisk behandling. Skrekk og gru. Visdomstannen oppe til høyre skulle fjernes. Den hadde bestemt seg for å ikke vokse ut. Den ville heller gjemme seg under tannkjøttet og presse på røttene til 12 årsjekselen min.

Den må ut, sa tannlegen. På fagspråket: Operativ fjerning av retinert tann/dyptliggende rot. Grøss.



Det gikk jo så fint. Jeg bet ingen i fingen, som jeg gjorde med en tannlege da jeg var liten. Jeg var kjempeflink! Det hele var unnagjort på en liten time. Jeg fikk hull opp til bihulen, og måtte gjennom en lukking av åpning til antrum. Antrum. Latinsk får alt til å høres så eksotisk ut. Nå knasker jeg på pencillin for å unngå bihulebetennelse. Ellers er formen på topp. Men på beordning fra oralkirurgen, har jeg tatt det veldig rolig denne helgen.

Som premie til meg selv, kjøpte jeg fine peoner. De pynter opp på spisebordet og lukter så godt.
 

lørdag 16. juni 2012

Ukene som gikk

Tiden flyr når jeg har det gøy. Ute og farter hele tiden. Stavanger, Spania, Stavanger. Hit og dit, frem og tilbake.

17. mai.

Huttemegtu! Den kaldeste 17. mai i hele mitt liv. Heldigvis passerte folketoget på Jørpeland på under 10 minutter, og vi kunne løpe tilbake til bilen. 
 
Før toget var vi på besøk hos bestemor. 4 flotte kvinner i 3 generasjoner.
Været. 

Alle snakker om været. Varmen kom til Stavanger nest siste uken i mai. Som vi koste oss. Vi gikk rundt med et stort smil og hadde helt glemt at tidenes verste 17. mai bare hadde vært noen dager tidligere. Den 16. mai hadde vi latterlige 6 grader. 6 dager senere var det 26. Solen skinte til langt utpå kveld. Herlig å komme hjem fra jobb og sette seg ut. Nyte varmen og fuglekvitter.



Og naboen, han vasket terrassen min. Skrubbing og høytrykkspyling. Snille naboen! Men godværet varer ikke evig i Stavanger. Uken etter kom nordavinden og det ble kaldt. Da hadde jeg allerede flyktet til Malaga og kunne nyte strålende sol og varmegrader som bikket 30.

Spaniaturen.

Det var en kjapp visitt denne gang. Ned og sjekke posten, treffe på venner og nyte forsommeren ett par uker. Jeg fikk helgebesøk av Fru Brasil og PJ. Viste frem den flotte byen jeg har delvis flyttet til. Vi trasket rundt i gamlebyen, langs havnen og stranden. Shoppet og spiste god, spansk mat. Lesket oss med cava og lokal rødvin. Kjekt å få besøk!





På anbefaling fra mine gjester, skaffet jeg meg en ny app. DMD Panorama. Med den kan jeg ta kule panoramabilder. Her er stranden Malagueta og det romerske teateret med Alcazaba i bakgrunnen.



Velkommen hjem.

Vel hjemme i Stavanger kom varmen tilbake. For en dag. Jeg satt ute på terrassen og leste, og fikk plutselig champagne av naboen. Snille naboen! Tidenes rareste bok kjøpte jeg i en bokhandel på flyplassen i Malaga. Hello Kitty must die, av Angela S. Choi. Med den tittelen måtte jeg bare kjøpe boken. Absolutt å anbefale til dem som liker sære bøker. Kan minne om bøkene til Chuck Palahniuk.


Jobb.

De siste dagene har det vært mye jobb. Den ene kvelden var vi på Flor og Fjære. Fantastisk sted. Palmer, sitrontrær, kaktuser og blomster i alle regnbuens farger. Hele 50 000 planter er plantet der i år. Hvem skulle tro det var mulig å ha en slik park på en forblåst øy i Hidlefjorden. For en fryd å rusle rundt i de forskjellige hagene, og spise utsøkt mat i restauranten.



Senk skuldrene.

Nå er det helg og jeg lader batteriene. Søss, Svensken og Go'guttene har vært innom på lunsj, før de skulle ut på tur. To oppspilte gutter som ikke visste hvor de skulle. Til Tyrkia, kanskje? De svever oppi luften nå. Turen går til Hyttå, hvor mormor og morfar venter på at guttene skal ankomme.



Jeg skulle så gjerne blitt med, men blir nok værende her oppe i nord til sommerferien starter i juli. Stavanger er et fint sted, selv om det øser ned. Da er det herlig å sitte inne, tenne litt lys, lese og drikke varm, grønn te.

torsdag 14. juni 2012

Den lilla overraskelsen

I mai/juni er Malaga pyntet med lilla langs gater, i parker og på plazaer. Jeg har aldri sett slike trær før, og ble helt fortryllet. Følte jeg hadde kommet til et eventyrland. Så utrolig vakkert. Navnet er like vakkert som treet. Jacaranda. Det er opprinnelig fra Sør Amerika. Nå er det spredt til alle verdens kanter, og blir plantet på steder hvor det ikke er risiko for frost. Som i Malaga.






Se! Jeg har et stort Jacarandatre like utenfor stuevinduene. Heldige meg! Herlig å sitte ved spisebordet og nyte denne flotte utsikten.

torsdag 7. juni 2012

Et lite øyeblikk


Jeg nyter varme dager i Malaga. Det er slettes ikke så verst å kunne ta heisen ned fra femte til første etasje. Labbe over gaten og sette seg ute på restaurant. Spise tapas og nyte solen. Gambas al Pil Pil, oliven og vann med kullsyre. For den fine prisen 3.30 Euro. Rundt 25 kr. For så å treffe på eiendomsmegleren jeg kjøpte leiligheten gjennom for snart ett år siden. Et kyss på hver kinn, småprat om hva som har skjedd siden sist, bli fortalt at jeg er guapa i dag. Spanjolene er flinke med komplimenter. Herlig nabolag jeg bor i.

Ukene går fort og blogging er nedprioritert. Fritiden nytes ute i gatene. Men det kommer snart rapporter. Om været. Om besøket. Om det herlige livet. Og om juicer, selvfølgelig. Stay tuned!